⚡Проповідь архієпископа Білогородського Сильвестра у Неділю 18-ту після П’ятидесятниці

💳На підтримку духовної освіти: 4441111134693971 Тлумачачи притчу, Божественний Учитель не дає пояснення, хто такий сіяч, оскільки очевидно, що це Він Сам. А «зерно — це слово Боже» (Лк. 8:11). Не просто, брати і сестри, слова чи мова, але слово, про яке святий апостол Павло сказав: «слово Боже живе і діюче, та гостріше від усякого меча двосічного: воно проникає до розділення душі й духу, суглобів і мізків, і судить помисли й наміри сердечні» (Євр. 4:12). Таким чином, у притчі про сіяча ми бачимо притчу про благовістя. Христос-Сіяч засіває ґрунт словами, здатними перевернути, розділити, скажімо більше, вивернути навиворіт людину і показати, хто є людина насправді, вона всередині, які її найпотаємніші помисли і бажання. Слово Боже — не набір звуків, що передає сенс, але благодатна сила, що таємниче діє в нас, поки, за словами апостольськими, у нас не зобразиться Христос (Гал. 4:19). Однак для того, щоб ця велика благодатна сила почала в нас діяти, потрібна наша відповідь — наше «так». Текст проповіді читає - студент КДА Давид Шарамко. Більше новин та інформації на сайті КДАіС та у соціальних мережах. Офіційний сайт:
Ми у фб:   / www.kdais.kiev.ua   інстаграм:   / kdais.kiev.ua   телеграм:

Смотрите также